Alarm systeem

Waarom zou u thuis een alarmsysteem willen?

 

Thuis een alarmsysteem, waarom zou u dat willen? In Engeland zeggen ze het mooi: my home is my castle. Uw huis moet veilig voelen. Een goed alarmsysteem helpt daarbij. Zeker als u veel kostbaarheden in huis heeft of op een afgelegen plek woont.

 

Thuis een alarmsysteem want de gelegenheid maakt de dief

 

Een alarminstallatie waarschuwt niet alleen bij inbraakpogingen, hij werkt ook preventief. Het gaat namelijk bij 80% van de inbraken om gelegenheidsinbraken.* Hoe meer barrières u opwerpt, hoe minder risico u loopt. De meeste gelegenheidsinbrekers zullen een huis met alarminstallatie voorbijlopen. Een alarmsysteem kan ook een eis zijn van uw verzekeraar. In dat geval is BORG-certificatie verplicht.

Alarmsysteem is geen vervanging voor goed hang- en sluitwerk

Let op! Een alarmsysteem is altijd een aanvulling op andere preventieve maatregelen.

Waar moet de alarminstallatie aan voldoen?

Alarminstallaties voor woningen zijn er in soorten en maten. Neemt u een bedraad of draadloos systeem? Wie wordt er eigenlijk gewaarschuwd bij een incident; alleen uzelf of ook een meldkamer? Hoe gebruiksvriendelijk is een alarminstallatie?

Kans op inbraak – risicoklassenindeling

Bij de ene woning is het inbraakrisico hoger dan bij de andere. Dat hangt af van allerlei factoren, zoals de waarde van de inboedel en de ligging van het pand.