Camera systeem

Waarom een camerasysteem ?

Een camerasysteem biedt veiligheid.

Als eigenaar, bewoner, werkgever of ondernemer kunt u een overval of inbraak niet altijd voorkomen, maar u kunt wel de kans erop aanzienlijk verkleinen met een camerasysteem.
Een overval of inbraak is heel vervelend. Niet alleen lijdt u financiële schade, het leidt ook tot psychische klachten. met name een overval is een traumatische ervaring.

Waarom werkt een camerasysteem?

 

Overvallers zoeken een woonhuis, een winkel of horecagelegenheid die ze willen beroven vaak zorgvuldig uit. Soms bezoeken ze het object of de locatie die ze gaan overvallen van te voren, om te zien hoe de beveiliging geregeld is. Wanneer u een goed camerasysteem heeft geïnstalleerd, zal dat overvallers sneller weerhouden om u te beroven. Natuurlijk bestaan er geen garanties. Maar mocht u toch worden overvallen, dan zijn de opnames van uw camerasysteem erg belangrijk voor de politie. Het zijn vaak recidivisten, daarom is er veel aan gelegen om de pakkans te vergroten.

Hoe maakt u de keuze voor een beveiligingssysteem?

De markt voor bewakingscamera’s is zeer breed; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat voor u de beste keuze is, is sterk afhankelijk van uw situatie. Het kan zijn dat u aan een enkele camera ter preventie genoeg heeft.
Maar heeft u bijvoorbeeld een juwelierszaak? Dan zal dit zeker niet het geval zijn. U heeft dan een uitgebreid systeem nodig. Het plaatsen van een camerasysteem vereist maatwerk. Laat u daarom uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Analoog versus digitaal:

Wanneer u een camerasysteem wilt laten installeren, zult u de keuze moeten maken tussen een analoog of een digitaal systeem. Een analoog systeem is meestal voordeliger, maar biedt ook minder beeldkwaliteit.
De keuze hangt af van uw budget en uw wensen. Hieronder staan de verschillen tussen analoge en digitale bewakingscamera’s op een rijtje:

 

Analoog:

Minder scherp beeld
Leverbaar met harddiskrecorder voor opnames
Lagere prijs

Digitaal:
Haarscherp beeld
Leverbaar met netwerkaansluiting voor opnames
Hogere prijs

Investering:

De aanschaf van een beveiligingssysteem is een investering in uw veiligheid en dat van uw personeel. Ook beschermt u op deze manier uw goederen en voorkomt u financiële schade. Het is daarmee een belangrijke investering.